Бесплатан догађај посвећен девојкама у ИТ-ју

Дођите на догађај поводом Међународног дана девојака у ИТ-ју

Да ли сте креативне? Волите технологију? Уживате да стварате?

Ваше место је на ИТ догађају који ITAcademy организује за вас поводом Међународног дана девојака у ИТ-ју. Све заинтересоване девојке наше школе позване су да дођу последње суботе маја, 26. 5. у просторије ITAcademy, где ће вам се обратити успешне жене ИТ сектора наше земље.

ITAcademy жели да вас мотивише, охрабри и подстакне да изаберете ИТ као свој будући позив, јер тај сектор није искључиво резервисан за мушкарце. Девојке су тренутно траженије у овој области, јер је цео свет у потрази за женском перспективом у технологији. Осим тога, потреба за ИТ стручњацима из дана у дан све је већа, а познато је да стручњаци у овом сектору одлично зарађују. Будите међу онима које мењају свет!

Дођите да чујете све што вас занима о информационим технологијама, као и о могућности наставка школовања на некој од институција које покривају ИТ област. Упознајте се са женама које имају завидну каријеру у овој области и поставите питања како бисте разрешили дилеме које имате.

Како да се пријавим?

Због ограниченог броја места, физичко присуство је омогућено за 2 девојке по школи док је за све остале обезбеђена могућност онлине праћења догађаја – путем ливе стреама. Пријаву за присуствовање овом догађају и онлине праћење можете попунити на следећој страни. Редовно проверавајте свој емаил јер ће девојкама које буду изабране да присуствују овом догађају бити послато обавештење са свим детаљима.

Позивамо вас да се што пре потпуно бесплатно пријавите за присуствовање овом догађају јер је број места ограничен на 100 учесница.

Искористите ову изванредну прилику да се упознате са свим могућностима које вам пружа школовање и усавршавање у ИТ области и дођите да чујете приче оних жена које су успеле да остваре завидне ИТ каријере.

4. Маj 2018.

Пријем за шампионе

19. Април 2018.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић угостио је 19. априла успешне земунске теквондо спортисте Надицу и Душана Божанића.

Повод је био историјски пласман земунских спортиста у оквиру Јуниорске теквондо репрезентације Србије која је недавно у Тунису учествовала на квалификацијама за Олимпијске игре младих 2018. и Светско јуниорско првенство.

На квалификацијама које су одржане у Хамамету, у пет мушких и пет женских олимпијских категорија учествовало је 438 такмичара из 111 замаља. У категорији f-63 kg Надица Божанић освојила је сребрну медаљу, а у категорији m-73кг Душан Божанић освојио је бронзану медаљу и тиме су се обоје квалификовали за Олимпијске игре младих (YOG) које ће се одржати у октобру у Буенос Ајресу.

Такође, у Хамамету је одржано и Светско јуниорско првенство на којем је учествовало 962 такмичара из 120 земаља у 10 мушких и 10 женских категорија. У категорији f-63 kg Надица Божанић освојила је златну медаљу, а у категорији m-68 kg Душан Божанић освојио је бронзану медаљу.

”Градска општина Земун ће помоћи у формирању спонзорског пула земунских привредника који су спремни да помогну најбољим спортистима, јер знају какво спортско благо има Земун”, рекао је председник Матић.

Надица (2001.) и Душан (2002.), двоје од троје деце породице Божанић, рођени су и живе у Земуну, у којем су похађали ОШ ”Лазар Саватић”, а сад иду у средњу Електротехничку школу ”Земун” и већ целу деценију тренирају у свом матичном клубу ТК ”Империум”, на челу са тренером Југославом Настасићем, дугогодишњи су чланови теквондо репрезентације Србије и освајачи бројних медаља на домаћим, балканским, европским и осталим међународним турнирима.

Велику подршку им пружа наставни колектив Електротехничке школе ”Земун” на челу са директором Ђурађем Бањцем и председником школског одбора Синишом Ерцеговчевићем.

Разговор са Миланом Новаковићем

IT недеља у нашој школи

20. Март 2018.

У оквиру ИТ недеље која се одржава у нашој школи, први из низа предавача јесте Милан Новаковић, заменик директора Мајкрософта за Србију. Одржао је одличну презентацију пред пуном салом, поделио са нашим ученицима искуства и дао им одличне савете. Ања Јовић и Татјана Крстић су, као чланови новинарске секције наше школе, добиле прилику да разговарају са њим и поставе питања, која ће вам, надамо се, бити занимљива. Разговор можете погледати овде.

IT и ти - остваримо наш потенцијал

IT недеља у нашој школи

20. Март 2018.

И ове године имамо задовољство да током једне недеље угостимо стручњаке из различитих компанија, факултета и организација, који долазе да наше ученике информишу о могућностима за наставак школовања, али и да им дају добре савете. Фирма која је добила част да отвори ову недељу јесте Мајкрософт, те смо данас имали задовољство да чујемо занимљиво излагање Милана Новаковића, заменика директора Мајкрософта за Србију. Доносимо вам распоред за наредне дане, са позивом свим заинтересованим ученицима, али и професорима, да присуствују.

 • Уторак: Унија послодаваца Србије, Рутпланет и Ендава
 • Среда: Факултет организационих наука
 • Четвртак: Оракл
 • Петак: Самсунг

Курс енглеског језика

03. Март 2018.

ITAcademy, као део компаније LINKgroup, обезбедила је за наше ученике бесплатан курс енглеског језика, са жељом да на тај начин пружи ђацима прилику да усаврше и унапреде своје знање, што ће им помоћи у даљем образовању и послу. Пет наших ученика ће имати прилику да похађа овај курс. Ученици који освоје поклон кôд са истим се могу пријавити овде . Захваљујемо се ITAcademy.

Са професорима пред извођење

Драмско-рецитаторска секција у позоришту

4. Фебруар 2018.

Вредан рад ученика и професора и њихов допринос културно-забавном животу школе и ове године награђени су на најлепши начин. У друштву професора, ученици су посетили Установу културе “ Вук Караџић” и гледали представу “Госпођа министарка”.

Лајање на звезде

Ученици драмске секције наше школе наступали у Медицинској школи

29. Јануар 2018.

Са задовољством вам представљамо још неке лепе и свечане тренутке који су обележили претходну годину. У петак, 8. децембра 2017. у Медицинској школи Нада Димић свечано је обележен Дан козметологије. Након ревијално-такмичарског дела, наступили су ученици Драмско-рецитаторске секције наше школе и извели делове представе Лајање на звезде и звездана прашина (премијерно изведене поводом Дана Електротехничке школе Земун). ,,Повезујући два непресушна извора инспирације, љубав и лепоту, показали смо лепоту и снагу стваралачког духа и позитивне енергије, те покренули сарадњу актива српског језика двеју суседних школа’’, са задовољством истичу професорке српског језика и књижевности Гордана Граић Славуљ и Душица Милић. У најлепшем светлу нашу школу представили су :


Глумци:
 • Александар Малиновић 3-1 (Михајло)
 • Наталија Јакушин 3-3 (Даница)
Музички део:
 • Алекса Херцег 3-1 (саксофон)
 • Дарко Кендрић 3-4 (бузуки)
Рецитатори:
 • Александар Деспотовић 1-4
 • Данило Страхињић 1-4
 • Данило Марковић 1-4
 • Анћела Бабић 1-4
 • Катарина Стефановић 1-4
 • Татјана Крстић 2-6
Прилог написале: Професорке српског језика и књижевности Гордана Граић Славуљ и Душица Милић

Нов кабинет

Самофинансирањем обезбеђени нови рачунари

13. Јануар 2018.

Са задовољством вам представљамо нов кабинет за предмете у којима је потребан индивидуалан рад ученика на рачунарима. Средства за опремање кабинета су добијена из ђачког динара, из кога је, овом приликом, одлуком Савета родитеља и Школског одбора одобрено 500.000 динара. Кабинет ће помоћи да наши ученици имају квалитетнију наставу, али и бољи распоред часова. Стога, захваљујемо се свим родитељима који су уплаћивањем ђачког динара помогли да њихова деца, али и још многе генерације које ће доћи, имају квалитетнију наставу.